NEW YORK CITY IN 7 DAGEN: WAT TE DOEN?

Afgelopen september maakte ik voor het eerst kennis met de Verenigde Staten, met New York City om precies te zijn. Na jarenlang met veel plezier series zoals Sex & The CityGossip Girl en Friends te hebben gevolgd, kon ik niet wachten om deze real life 'filmset stad' in het echt te ervaren. Hoewel we in de geest van Dan Humphrey een stijlvolle Airbnb in Brooklyn hadden geboekt, was ik razend benieuwd naar het leven op Manhattan’s Upper East Side. Heb jij een mooie stedentrip naar NYC op de planning staan en zie je door de bomen de concrete jungle niet meer? I've got youLees snel verder en ontdek New York City zelf in 7 dagen!

New York City in 7 dagen

Laten we beginnen met dat 7 dagen voor New York City absoluut genoeg is om alle hoogtepunten, toeristische attracties en belangrijkste bezienswaardigheden te zien. Sterker nog: we hadden zelfs tijd voor een leuke dagtrip! Daarnaast planden we een dag voor aankomst en een dag voor vertrek in, waardoor we in totaal negen dagen in New York waren om aan onze jetlag te kunnen wennen en optimaal uitgerust te zijn voor onze reis. Dat kan ik onwijs aanraden! New York City in 7 dagen wat te doenNew York City in 7 dagen wat te doenNew York City in 7 dagen wat te doenNew York City in 7 dagen wat te doenNew York City in 7 dagen wat te doenNew York City in 7 dagen wat te doen

Dag 1: DUMBO en Lower Manhattan

Begin dit avontuur in DUMBO (Down Under the Manhattan Bridge Overpass), een heerlijke wijk in Brooklyn. Wandel vervolgens met een koffietje to-go over de iconische Brooklyn Bridge richting Lower Manhattan. Vergeet niet flink te genieten van het uitzicht op de skyline! Bereid je daarna voor op een indrukwekkende ervaring bij het 9/11 Memorial. Als je net zo'n emo bent als ik, dan zullen hier zeker wat traantjes vloeien. Bezoek daarna The Oculus, het futuristische winkelcentrum, dat er letterlijk naast ligt. 

Daarna is het tijd om richting de financiële wijk rond Wall Street te slenteren en sla ook zeker het te schattige Stone Street niet over voor een lekker drankje tussen de sightseeing door! Tegen deze tijd zal de vermoeidheid na een volle dag op pad vast hitten, dus het is tijd om je dag af sluiten in Midtown bij Bryant Park (een van mijn favoriete parken in de stad!). Geniet van een verfrissend biertje en pak ook gelijk even de openbare bibliotheek New York Public Library mee dat aan de voet van het park ligt. Nog energie over? Dan kun je nog een stukje verder lopen en de enorme St. Patrick's Cathedral bezoeken.
New York City in 7 dagen wat te doen
New York City in 7 dagen wat te doen
New York City in 7 dagen wat te doen
New York City in 7 dagen wat te doen
New York City in 7 dagen wat te doenNew York City in 7 dagen wat te doen

Dag 2: Chelsea, Meatpacking District, Hudson Yards en Midtown Manhattan

Vandaag draait alles om adembenemende uitzichten! Maar eerst: koffie. Start je dag goed bij de Starbucks Reserve Roastery, waar je met een iced latte in de hand kunt zien hoe koffiebonen worden gebrand. Vervolg je ochtend met een bezoek aan de Chelsea Market, een bruisende markt vol boetiekjes, lokale koffietentjes en culinaire hotspots. Aan het einde van de markt stuit je direct op Pier 57, waar je kunt genieten van nog meer lekkernijen en een prachtig uitzicht. Maak daarna een wandeling over Little Island, een bijzonder openbaar park dat op pilaren in de Hudson River staat.

Vervolg je route richting de High Line, een van mijn favoriete plekken in de stad. Dit verhoogde stadspark, aangelegd op een voormalig treintraject, biedt een super mooie blik op de stad vanuit de hoogte. Bijna aan het einde van de High Line kom je uit bij The Vessel, dat helaas bij ons bezoek under construction was. Tijd voor het volgende letterlijke en figuurlijke hoogtepunt: The Edge. Dit is het hoogste buitenobservatiedek van het westelijk halfrond, met een spectaculair 360-graden uitzicht over New York City. Durf je het aan? Stap dan op het glazen platform voor een adembenemende ervaring.

Na deze uitzichten heb je vast trek gekregen! Ga langs bij Russ & Daughters voor een klassieke New Yorkse bagel met dagverse vis en huisgemaakte roomkaas. Daarna hadden wij een klein lunchdipje en waren we moe van al het geslenter, dus zijn we richting Madison Square Park gegaan om daar lekker in het zonnetje te gaan zitten met een drankje. En als kers op de taart: om de hoek vind je het iconische Flatiron Building en de Harry Potter Store, die je niet mag missen!

Sluit je dag af met een verse maaltijd van Whole Foods en zoek een plekje op Pier 35 om te genieten van de zonsondergang. De perfecte afsluiter van een mooie dag in de stad! Daarna is het tijd om terug te keren naar je verblijf en vroeg je bedje in te duiken, want morgen staat er weer een volle dag op het programma!
New York City in 7 dagen wat te doen
New York City in 7 dagen wat te doen

Dag 3: Central Park en Broadway 

Vandaag laten we de benenwagen even voor wat het is en huren we fietsen om het uitgestrekte Central Park te verkennen. Het is hier zo groot, dat je je hier prima een dagje kunt vermaken. Al helemaal als je lekker picknickspulletjes meeneemt! Maar voordat het zover is, is het tijd om Broadway tickets voor vanavond te bemachtigen! Ik kan je aanraden om een uur voor openingstijd in de rij te gaan staan bij TKTS Lincoln Center. In de categorie lifehack: hier kun je tickets voor Broadway tot wel 40% korting scoren! Dit gaat om stoelen die voor dezelfde avond of de dag erna nog niet verkocht zijn. En zodoende konden wij met 40% korting naar de show van Harry Potter & the Cursed Child op Broadway. Hallo, bucketlist! Als je een eetervaring zoekt die hier mooi op aansluit, raad ik aan op bij Ellen's Stardust Diner te eten. Het personeel bestaat uit talenten die graag willen doorbreken op Broadway. Om dit te bereiken, zingen ze liedjes terwijl ze je eten serveren. Compleet in 1950s thema en met typisch Amerikaanse gerechten. Na de show is het slechts één blokje naar Times Square, dus aanrader om die ook nog even mee te pakken nu het donker is gevallen! Daarna nog zin in een drankje? Ga omhoog bij de rooftop bar 5 o'Clock Somewhere Bar - Time Square. Grandioos uitzicht en smaakvolle cocktails. 
New York City in 7 dagen wat te doen
New York City in 7 dagen wat te doen
New York City in 7 dagen wat te doen
New York City in 7 dagen wat te doen

Dag 4: Greenwich Village, SoHo, Little Italy, Chinatown en Roosevelt Island

We gaan op pad om een paar van mijn favoriete wijken in New York te verkennen! Te beginnen met mijn aller-aller-allermeest favoriete wijk: Greenwich Village. Hier vind je charmante straatjes, typische brownstone huizen (je weet wel, met van die iconische brandtrappen), het huis van Carrie Bradshaw uit Sex & The City en zelfs het appartement uit Friends! Ga ook zeker even hangen in Washington Square Park, een plek waar veel artiesten en schrijvers hun inspiratie vonden. Vanuit hier loop je zo de wijk SoHo (South of Houston Street) in. Vooral bekend om het... Shoppen! Dus neem je portemonnee maar mee! Daarna loop je door naar Litte Italy, een buurt die Italiaanse charme tot in den top ademt. Zeker een aanrader als je die Amerikaanse burgers even wilt inruilen voor een lekkere pasta. Tot slot zet je voet richting Chinatown, wat pal aan Little Italy grenst. Het is net alsof je in Azië bent beland, inclusief dumplings, dim sum, bubbelthee en rijstgerechten voor een paar euro. Yum! 

Tegen de tijd dat de zon bijna ondergaat, pak je de Roosevelt Island Tramway, een kabelbaan die Manhattan met Roosevelt Island verbindt. Vanuit het kabelbaantje heb je echt grandioos uitzicht op de East River (al helemaal tijdens zonsondergang!). Toch besloten wij de zonsondergang vandaag vanaf het water te bekijken, dus maakten we een sunset boat cruise. Hoewel een tikkeltje toeristisch, zeker de moeite waard! Je ziet namelijk niet alleen het Vrijheidsbeeld van dichtbij, je kunt ook de stad en haar miljoenen lichtjes in het donker bewonderen. Echt een core memory
New York City in 7 dagen wat te doenNew York City in 7 dagen wat te doenNew York City in 7 dagen wat te doenNew York City in 7 dagen wat te doen

Dag 5: Musea hoppen

Iedere zondag kun je de NYC Bazaar bezoeken, een markt vol lokale producten, zelfgemaakte spulletjes en tweedehands pareltjes. Ik kocht er een customized t-shirt van kunstenaar. Blij mee! De markt ligt bijna letterlijk naast het Natural History Museum, dus die kun je ook gelijk meepakken. Ik kan het je van harte aanbevelen, al helemaal als je net zo'n fan bent van dino's kijken als ik! Wij hadden de smaak te pakken, dus plakten we er nog een bezoekje aan het Museum of Modern Art (MoMa) aan vast voor onze dagelijkse dosis kunst. 

Na de markt en de musea hadden we zin in iets ontspannends, dus zijn we naar Top of the Rock in het Rockefeller Center gegaan om vanuit daar met een ijsje in de hand de zonsondergang te bekijken! Dat was magisch en ontspannen tegelijk; wederom een aanrader! 
New York City in 7 dagen wat te doen
New York City in 7 dagen wat te doenNew York City in 7 dagen wat te doen

Dag 6: Koreatown en Williamsburg

Wij begonnen deze dag met het zetten van een tattoo, maar die kun je natuurlijk van je eigen planning halen. Suit yourself! Daarna hadden we lunch in Koreatown, bij Prince Tea House Ktown, om precies te zijn. Dit wijkje stond nog ergens op ons lijstje, evenals Williamsburg! Dus pakten we de subway richting het hippe Williamsburg in Brooklyn. Ik kan je verklappen; het stelde absoluut niet teleur! We struinden langs hippe boetiekjes en een heleboel vintage zaakjes (was ik in de hemel beland?). Richting de avond haalden we een slice pizza bij Joe's Pizza af en peuzelden deze op vanaf de North 5th Street and Park om wederom de zonsondergang te bekijken. A day well spent
New York City in 7 dagen wat te doen

Dag 7: Grand Central en dagtrip naar Beacon 

Zoals genoemd hadden wij op onze laatste dag nog rustig de tijd voor een dagtripje! Vanaf Grand Central Terminal (die je sowieso ook ècht gezien moet hebben) pak je de trein naar het charmante Beacon. Alleen al de treinreis ernaartoe is de moeite waard: de trein voert je langs de Hudson River Valley. Een welkome verademing na alle hectiek van de grote stad. In Beacon zal je ontdekken dat alle Amerikaanse clichés waar zijn: grote witte huizen met veranda's vol schommelstoelen, dat soort werk. Verder kun je in Beacon genieten van de rust, kunstgalerijen, prachtige natuur en schattige boetiekjes. In de namiddag pak je de trein weer terug, binnen 1,5 uur sta je weer op het centraal station. Helaas is het moment aangebroken om je koffer weer in te pakken en te gaan slapen in de stad die nooit slaapt voor je vlucht terug naar huis. Huilen!

THE END

0 Comments

Follow Me On Instagram